Karin Otterbjörk
Fotograf: Annika Wiman Krafve

Karin Otterbjörk

Hjälper er att palla trycket. Motivation & energi genom hållbart självledarskap

Ta del av Karin Otterbjörks perspektiv på självledarskap för att boosta energi och motivation. Lär dig metoder för att bli bättre både personligen och professionellt med praktiska insikter och inspirerande koncept

Ett hållbart självledarskap innebär att du bygger ditt eget "framgångsbygge" där du skapar en stark grund för kort och långsiktig ork, din energi. Att du förstår och agerar för att bygga ditt hus stabilt med viljan, dvs motivationen och att du kan, dvs har relevanta förmågor över tid. Här finns hållbarheten i både det kortsiktiga som det långsiktiga.

Karin Otterbjörk är författaren till den kommande boken "Palla trycket, att leda sig själv och andra till ett hållbart självledarskap" som Liber släpper januari 2024. I den delar hon med sig av sitt starka engagemang för hållbart självledarskap och hur det kan förändra både individens och organisationens prestationer. Med en omfattande bakgrund som chef och lång erfarenhet som konsult har hon genom åren sett vad som gör skillnad för att uppnå långsiktiga framgångar.

Hennes egen resa började på Gotland, där hon växte upp innan hon till sist hamnade i Stockholm där hon nu bor med sin familj. Hennes rötter på Gotland fortsätter att vara en viktig del i hennes identitet och hon finner ständig inspiration att återvända dit med jämna mellanrum. Det mänskliga, kraften till utveckling, återhämtning och att du som individ har ett stort ansvar för dig eget liv är hämtad från hennes uppväxt därifrån och har alltid varit en naturlig del i hennes egen resa genom samt hur hon jobbar med individer och organisationer.

När hon startade sitt företag för över 10 år sedan så valde hon namnet Mairutveckling, där "mair" är det gotländska ordet för "mer" och det symboliserar hennes drivkraft till ständig utveckling och förbättring. Hon lämnade ett tryggt arbetsliv inom globala företag 2013 för att starta sitt företag, drivet av en önskan att skapa en mer mänsklig affärsvärld.

Karin Otterbjörk har sedan dess etablerat sig som en röst inom områden som självledarskap, ledarskap, kommunikation, grupputveckling och inom hållbarhet. Hon tror starkt på att goda affärsresultat genereras genom glädje, utveckling, motivation och tillit. Men också att det krävs kunskap, medvetenhet och ansvar hos alla medarbetarna, för jobbet måste göras av var och en. Vi ansvarar själva för att bygga det bästa möjliga "bygget". Nya vanor och arbetssätt behöver sättas.

För att nå den riktigt fulla potentialen hos medarbetarna behövs det finnas förutsättningar och där är ledarskapet en viktig faktor. Bra ledare som är intresserade och förstår sig på människor gör att människor kan prestera och utvecklas över tid.

Hon jobbar och skriver i sin bok att dagens ledare behöver tänka hållbart ledarskap och med det menar hon att en ledare behöver ha motivationen, förmågan och orken att kunna leda på ett sätt som behövs i dagens arbetsliv. De behöver också utveckla och använda beteenden som påverkar medarbetarnas hjärnor på ett positivt sätt samt kunna implementera och stärka medarbetarnas hållbara självledarskap för att på så sätt få ut hela potentialen.

Karin tar ofta upp att det paradoxala är att vi trots ökad medvetenhet kring hur dagens arbetsliv påverkar oss i form inte bara sjukskrivningar utan produktivitetsförlust då många går omkring med förhöjda kortisolnivåer så tar vi inte detta på allvar och börjar göra. Det är inte alltid kunskap som behövs utan konkreta saker som vi behöver börja använda och det är något som Karin trycker på och vill förmedla. Det är ibland de små förändringar som gör stor skillnad. Börja göra, ett steg i taget.

Karin har en magister i ekonomi samt har genom åren genomgått olika utbildningar som ger kunskap om hjärnan och vad den behöver och hur vi kan skapa förändringar. Hon använder sig av verktyg och modeller från bland annat neuroledarskap, mindfulness, mental träning och organizational behaviour management.

Hon är en eftertraktad föreläsare, workshops facilitator och utbildare och beskrivs av sina kunder som inspirerande, mänsklig, kompetent och kunna gör det svåra enkelt. Oavsett ämne så utgår hon ifrån moderna och forskningsbaserade koncept som hon kryddar med egna erfarenheter och låter publiken vara en del av upplevelsen genom interaktioner.

Några av hennes koncept är

  • Palla trycket – Vilja, kunna och orka genom ett starkt självledarskap
  • Palla trycket – Ledarskap som håller
  • Ledarskap för självledarskap
  • Effektiva team som pallar trycket
  • Kommunikation som påverkar och når fram i bruset

Oavsett koncept så är målet att skapa inspiration som kan göra skillnad för individen, gruppen och organisationen.

Karin Otterbjörks arbete och tillvägagångsätt illustrerar tydligt hennes övertygelse om att framgångsrika organisationer företag bygger på och byggs av människor. Genom att prioritera mänskliga behov och skapa en miljö av öppenhet och tillit, främjar Karin en kultur där medarbetarna kan känna engagemang och att det finns energi för jobbet och för hela livet. När vi mår bra privat så gör vi ofta ett riktigt bra jobb på jobbet och det skapar lojala medarbetare som är ambassadörer för organisationen. Ett win-win helt enkelt!

Hon har genom åren jobbat med många olika organisationer och branscher och är en uppskattad partner att vända sig till för att komma framåt i sina utmaningar och nå sina mål.

Hennes arbete och engagemang har visat att det är möjligt att skapa framgångsrik affärsverksamhet samtidigt som man prioriterar medarbetarnas välmående och utveckling. Genom att integrera sin omfattande erfarenhet, utbildning och passion fortsätter hon att inspirera och påverka medarbetare, oavsett roll till att nå nya höjder. Hennes bidrag till fältet är inte bara värdefullt ur ett affärsperspektiv, utan också i att bidra till en mer mänsklig och hållbar framtid för arbetslivet.

Pressbilder

Karin Otterbjörk

Karin Otterbjörk

Ledarskapskonsult

Fotograf: Annika Wiman Krafve

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2