Gabriella Ahlström
Fotograf: Hannes Eriksson Ahlström

Gabriella Ahlström

Moderator och debattledare - Täcker in alla samhällsfrågor

Gabriella Ahlström är professionell moderator, process- och debattledare med mångårig erfarenhet av såväl stora konferenser som seminarier och workshops. Gabriella blev utsedd till Årets talare 2014 - Moderator.

Bland de ämnesområden hon täcker in märks såväl de flesta samhällsfrågor – forskning, utbildning, miljö, vård, psykiatri, migration och jämställdhet som kulturfrågor – litteratur, media och trender. Gabriella Ahlström har en bakgrund som kultur- och samhällsjournalist, bland annat på Dagens Nyheter och Sveriges Radio samt är känd från radioprogrammet "Spanarna" i radions P1 där hon sedan länge ingår i den fasta panelen.

Tidigare har hon även hörts som krönikör i Godmorgon Världen och varit värd för programmet "Sommar". Numera delar hon sin tid mellan att vara moderator och att ägna sig åt skönlitterärt skrivande. I juli 2019 kommer hennes senaste roman "Hemma hos andra" på Polaris bokförlag och tidigare har hon bland annat skrivit "De oförglömliga" (Norstedts 2009) och "Sirener" (Norstedts 2014). Båda böckerna har fått ett mycket positivt mottagande.

Gabriella har ett stort och äkta engagemang i varje uppdrag hon åtar sig och är alltid väl påläst. Hon är ofta med och deltar redan under planeringen tillsammans med uppdragsgivaren och vid sidan av rollen som moderator/processledare tar hon gärna ett aktivt producentansvar under förberedelsearbetet.

Hennes utgångspunkt är att en väl förberedd moderator skapar de bästa förutsättningarna för ett tryggt klimat på scenen, vilket i sin tur tillåter de medverkande att vara spontana och ge mer av sig själva. Fokus är alltid på sakfrågor och konkret innehåll – med ambitionen att ingen ska gå ifrån konferensen oberörd. Samtidigt betonar hon vikten av att få skratta även när man behandlar tunga ämnen. Det viktigaste är att det händer något både i hjärtat och i hjärnan - då fäster både kunskaper och insikter bättre.

Med sin vana vid direktsändningar och att framträda inför stor publik, har hon ett lugn som smittar av sig på de medverkande och hon uppfattas som stabil, avspänd och professionell.

Gabriella var nominerad till Årets talare 2016 - Moderator.

Pressbilder

Gabriella Ahlström

Gabriella Ahlström

Journalist

Fotograf: Joel Nilsson

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2