Ewa Meurk
Fotograf: Martin Engberg

Ewa Meurk

Hur mår ditt företag? Din hälsa är din stora konkurrensfördel

Ewa Meurk är civilingenjör, företagsledare, certifierad näringscoach, certifierad funktionsmedicinsk terapeut. Hennes föreläsningar är fyllda av den senaste moderna forskningen tillsammans med en stor portion humor och värme.

Ewa Meurk har tagit fram en inspirerande föreläsningsserie där ni lär er hur ni kan maximera er prestation, både som grupp men också individuellt. Hur ni kan mäta er individuella biokemi så att ni med hjälp av rätt kost och träning kan börja topprestera utan att bli sjuka, vare sig fysiskt eller fysiskt.

Vad skapar äkta framgång?
Framtidens företag är det som tänker lite smartare än sina konkurrenter och höjer sin kunskapsnivå om vad som skapar äkta framgång. De som kommer lyckas är de som ser till att de själva och deras medarbetare jobbar med sin biokemi och inte mot den.

Sanningen finns i blodet - Fem hälsomarkörer som du ska hålla koll på.
De senaste årens hälsotrender har varit många och motsägelsefulla. "Ät mer fett, ät efter din blodgrupp, dra ned på kolhydraterna, sluta med kött, ät mer kött, socker är cancerframkallande" är bara några av rubrikerna som vi sett på löpsedlarna de senaste åren. Hur ska vi förhålla oss till alla dessa dieter och vad är det som är sant egentligen? Med dagens moderna mätmetoder har man allt att vinna på att göra en individuell hälsoplan som bygger fakta och inte på gissningar. Vi är alla biokemiskt olika och för att verkligen optimera sin prestation så ska man utgå ifrån sig själv. En av grundorsakerna till dagens moderna sjukdomar såsom cancer, diabetes, hjärt- och kärlsjukdomar är ett högt blodsocker. Om man ska börja mäta någonting så är det blodsockret. Innan föreläsningen börjar åhörarna med att mäta blodsockret. Därefter äter man frukost och Ewa berättar om dagens forskning och vilka hälsomarkörer som världens forskare är överens om att vi ska hålla koll på. De som vill kan även mäta sitt blodsocker igen efter frukosten.

Hur mår ditt företag? Din hälsa är din stora konkurrensfördel.
Alla elitidrottare vet hur viktigt det är att sätta upp mål för att lyckas. Det är få som tar en VM-medalj utan att lägga upp en strategi. I arbetslivet är det precis samma sak. Det sätts högre och högre mål och kraven ökar ständigt. Arbetslivet blir helt enkelt tuffare och tuffare. För att klara den hårda konkurrensen på arbetsmarknaden idag så måste du också ha en strategi, precis som en elitidrottare. Att orka vara alert en hel dag, ta rätt beslut och ha en minimal sjukfrånvaro kommer kräva att du prioriterar din hälsa.

Friskvård 2.0
Vill du som arbetsgivare vara med och föra folkhälsan framåt istället för bakåt? Sjukskrivningarna för 2017 uppgick till 57 miljarder kronor och det motsvarar ca 170 000 manår (källa: Skandia "Råd för livet"). Ewa Meurk har gedigen erfarenhet av företagsledning, entreprenörskap och personalfrågor i kombination med djupa kunskaper inom biokemi och moderna mätmetoder. Hon hjälper dig att bygga upp en modern friskvårdsstrategi där hon applicerar de absolut senaste rönen inom kost och hälsa tillsammans med moderna mätmetoder.

Din tid är nu.
Du lever i en tid då du kan äta, jobba och konsumera media i princip dygnet runt. Därför är det oerhört viktigt att du har en strategi för hur du ska hantera dessa bitar. Utan strategi riskerar du att bli sjuk, både fysiskt men även psykiskt. För att klara av dagens moderna livsstil måste du börja tänka smartare och lära dig mer om hur just din unika biokemi fungerar. Det finns ingen anledning att skjuta upp beslutet. Varje dag som går så riskerar du att drabbas av någon av de moderna livsstilssjukdomarna och i slutända är det bara du som ansvarar för din egen hälsa. Det är inte bara insulinet som är viktigt utan en rad andra hormoner såsom leptin, ghrelin, könshormoner och en rad andra hormoner som spelar en viktig roll. Det är genom nya insikter och kunskaper som du får kraft att genomföra livsstilsförändringar. Föreläsningen hjälper deltagarna hur man bygger upp en individuell hälsoplan som bygger på fakta och inte på gissningar. Vi tittar på kostens roll men även på andra viktiga faktorer som motion, sömn och stress.

Vi vet mycket men vi gör lite!
Det är inte en löpsedel som bestämmer hur du ska leva eller inte, det är din unika biokemi som bestämmer dina förutsättningar. Helt krasst och lite förenklat består våra kroppar bara av proteiner, fetter, mineraler och vatten. Ingenting annat. Efter sju år har varenda cell i kroppen bytts ut förutom delar av hjärnan och hjärtat. Våra kroppar förnyas också ständigt. En blodcell lever t.ex. ca tre månader medan tarmceller lever endast tre dagar. Detta innebär att vi fysiskt sett faktisk är en helt ny människa efter sju år. Frågan vi borde ställa oss är inte "Hur många kalorier ska jag äta om dagen?" utan "Vilka näringsämnen behöver min kropp och min hjärna för att jag ska kunna bygga en stark och frisk kropp?". Ewa Meurk vet vad som krävs för att hålla sig på topp. Det handlar om att ge sin kropp optimala förutsättningar för att klara av dagens moderna krav.

Ewa Meurk hjälper dig att applicera de absolut senaste rönen inom kost och hälsa med moderna mätmetoder så att du och dina kollegor snabbt och enkelt kan bygga upp en individuell hälsoplan som bygger på fakta, inte på gissningar. Hon hjälper er att minska gapet mellan vad ni vet och vad ni gör. Hon kombinerar föreläsningar, med individuella hälsomätningar, workshops och rådgivning.

Några röster om Ewa:

"Ewa håller fantastiska föreläsningar och delar med sig av nya insikter inom kost och hälsa med glimten i ögat och full av energi. Hon har tagit oss på Stardust med storm och det är roligt och se hur alla har tagit till sig kunskapen om det 'nya normala' och att effekten förblir långvarig." Christine Martin VD - Stardust Search __

"Ewa är en fantastik inspiratör och föreläsare. Jag har både lyssnat själv och bjudit med min personal att få lära mer om kosthållning och livskvalitet. Det har bidragit till en ökad livsglädje och gnista i arbetet hos personalen. Hälsa är ett mycket hett ämne just nu, och det känns bra att någon enkelt kan berätta hur saker i kroppen hänger ihop med vårt välbefinnande. Att lyssna på Ewa har gett alla i bolaget en riktig aha-upplevelse" Mikael Ekberg VD - Slussen Building Services

Pressbilder

Ewa Meurk

Ewa Meurk

Fotograf: Martin Engberg

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2