Eva Funck
Fotograf: Åsa Lundén

Eva Funck

Säg vad du vill, inte vad du känner

I sin underhållande föreläsning "Säg vad du vill, inte vad du känner" talar Eva Funck om hur vår känslor och vår hjärna går tillbaka hundratusentals år och hur de påverkar oss i det dagliga livet.

Eva Funck förläser om hur våra känslor är rester från när vi levde på savannen. Om hur vi har samma 9 grundkänslor idag som vi hade för hundratusentals år sedan. Och om hur de känslorna är helt avgörande för vår överlevnad!

Varje grundkänsla har en specifik uppgift. Skam är till för att vi ska fungera i en flock, avsmak skyddar oss från giftiga saker och Ilska hjälper oss bland annat med att få till en förändring. Eva har pratat med hjärnforskare och psykologer och läst och läst om våra grundkänslor och nu är hon alldeles sprängfylld av helt ovärderliga kunskaper som hon vill dela med sig av.

Våra känslor är väldigt effektiva - ibland lite för effektiva. Det är då de ställer till det för oss. Psykisk ohälsa i Sverige kostar 15 miljarder kronor varje år, i bara sjukskrivningar. När vi inte vet vad våra känslor har för uppgifter i våra liv, kan det leda till motvilja mot förändringar och dåligt fungerande samarbeten. Grundkänslornas uppgift är att varna och vägleda oss så att vi kan leva i gemenskap, utvecklas, ta utmaningar, klara förändringar och skapa bra samarbeten. Det som är så himla bra med den här föreläsningen är att den ändrar vårt sätt att tänka, så att vi kan använda oss av våra grundkänslor istället för att blint styras av dem.

Eva Funck känd tv-profil. Tio år med "Björnes magasin" sedan 10 år med faktaprogrammen " Evas sommar och vinterplåster" " Evas funkarprogram" " Evas superkoll" och på turnéer med sin enmansshow " En lyckad föreställning". Eva Funck vann 2010 Kunskapspriset 2010. Motiveringen löd: "för att hon med smittande entusiasm och sedan lång tid sprider kunskap till såväl små som stora i sina funkarprogram. Hon har med kunskapsglädjen som pedagogisk metod höjt kunskapsnivån och vetgirigheten hos de unga i Sverige". Eva är även en mycket erfaren och uppskattad programledare, moderator och konferencier.

Pressbilder

Eva Funck

Eva Funck

TV-profil

Fotograf: Erland Beskow

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2