Christina Rickardsson
Fotograf: Fredrik Larsson

Christina Rickardsson

Sluta aldrig gå - från gatan i Sao Paulo till Vindeln i Västerbotten

Christina Rickardsson vill med sin unika historia inspirera och skapa bättre förutsättningar för myndigheter, organisationer, företag och individer att utveckla sitt multikulturella arbete.
Vinnare av Årets talare - Genombrott 2017.

Christina Rickardsson föddes som Christiana Mara Coelho i Brasilien där hon bodde tillsammans med sin mamma i en grotta. Senare flyttade de till en kåkstad i Sao Paulo och bodde även på gatan där de tiggde, svalt och utsattes för fysisk och psykisk misshandel. Som sjuåring hamnade Christina och hennes lillebror på barnhem. När hon var åtta år gammal adopterades hon och hennes lillebror, mot sin och sin mammas vilja, till ett välmående villaområde i Vindeln, i Västerbotten.

I Sverige var hon trygg hos sin nya familj men otrygg i den nya miljön. Luften, maten, solen, växterna, dofterna – allt var annorlunda och hon kände sig inte hemma. Hon fick ofta höra att det hon gjorde inte var rätt i Sverige så hon kom att trycka undan den brasilianska flickan Christiana och skapa den svenska Christina.

Christina vill öka förståelse för olikheter, fördomar och kulturkrockar och därmed bygga broar som skapar dialog, tolerans och öppenhet i samhället. Med sin bakgrund och erfarenhet vill hon också aktivt arbeta för utsatta barn och främja barns rättigheter, med avstamp i Sverige och Brasilien.

Exempel på föreläsningar;
Identitet:
Den här föreläsningen grundar sig i frågor som identitet, kulturkrockar, fördomar och samhällsnormer – med avstamp i Christinas egna historia från livet i Brasilien till sin första tid i Sverige och tiden där efter.

Inspiration:
Den här föreläsningen handlar om hur man gör lemonad av citroner och hur man ser på livet från den ljusa sidan, trots mörker. Här blandas allvar med humor och föreläsningen inspirerar till att finna modet att göra det man vill, samt hur man får motivation till det.

Skräddarsydd föreläsning:
Tillsammans med dig som kund bygger Christina en föreläsning utifrån ditt önskemål, alltid med avstamp i Christinas historia. Målet är att just du ska få ut så mycket som möjligt av mötet.

Video

Pressbilder

Christina Rickardsson

Christina Rickardsson

Författare

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2