Christian Benedict
Fotograf: Stefan Tell

Christian Benedict

Varför vi sover

I sin föreläsning berättar hjärnforskaren Dr. Christian Benedict om hur sömnen stärker ditt immunförsvar, hur djup- och drömsömn gör dig till en smartare och kreativare person och hur den digitala revolutionen kan störa din inre klocka.

Christians föreläsning innehåller allt du behöver veta om ämnet, som är högaktuellt i en tid då vi fokuserar så mycket på perfektion både i jobbet och i privatlivet och då lätt glömmer att koppla av.

Vem är Christian?

Dr. Christian Benedict jobbar vid Uppsala universitet och har forskat om sömn sedan 15 år tillbaka. Han har tilldelats flera utmärkelser för sin forskning, bland annat Oscarpriset från Uppsala universitet. Han har även medverkat i svenska tv-program som Fråga doktorn, Din Hjärna, SVT Nobelstudio, Malou efter tio och Vetenskapens värld. Christians bok "Sömn, sömn, sömn" hyllades av kritiker och undertiteln "Hur minne, immunförsvar, vikt, koncentration och dina känslor hör ihop med din sömn" är en god indikation på hur stort ämnet sömn är, och vad han talar om på sin föreläsning.

24-timmarskoden: varför du bör schemalägga din hälsa
Att tänka på att nästan varje cell i vår kropp har en inbyggd klocka är verkligen fascinerande, speciellt med tanke på det enorma antalet celler vi har - cirka 30 biljoner! Men vad är det egentligen som dessa inre klockor gör? Tänk dig att de agerar som små schemaläggare, som berättar för varje cell vad den bör göra vid olika tidpunkter på dygnet. I sin föreläsning kommer Christian Benedict från Uppsala Universitet att dela med sig av sina insikter om hur denna inre klocka påverkar vår hälsa, vårt välmående och vår förmåga att prestera. Han kommer också att undersöka varför en rubbad dygnsrytm kan vara skadlig för vår hälsa och ge praktiska tips för att ta hand om vår dygnsrytm. Föreläsningen, med titeln '24-timmarskoden: varför du bör schemalägga din hälsa', kommer att belysa dessa viktiga ämnen och kan hjälpa åhörare att hitta sin optimala hälsorytm.

Christian Benedict är en naturlig talare och bjuder på personliga anekdoter från sin egen kamp med sömnbrist (han har fyra barn), utöver presentationer och tolkningar av de senaste forskningsrönen. Med en stark närvaro på sociala medier och podcasts har har bra insyn i vanliga frågor, funderingar och myter kring sömn och sömnproblem. Christian har gått genom en omfattande forskarutbildning i ämnet och publicerat många vetenskapliga studier om sömnens roll för hälsa, välmående och utseende. Han har föreläst om sömn för bl a: Allt om hälsan, Svenska skolläkarföreningen, GE Healthcare, Johnson & Johnson, Spotify, Region Skåne, Headlight Group, Hästens Bed, Deloitte, Kompetento, SSSB Active och Linklaters Advokatbyrå AB.

Christian föreläser på svenska, tyska och engelska. En föreläsning är 30-90 minuter (+ Q&A) enligt önskemål.

Pressbilder

Christian Benedict

Christian Benedict

Hjärnforskare

Fotograf: Stefan Tell

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2