Charlotte Ohlson Bresciani
Fotograf: Claudio Bresciani

Charlotte Ohlson Bresciani

Livets berg och dalbana - Bemötande och lyckade relationer

Charlotte Ohlson Bresciani är sommelier, utbildare och en uppskattad föreläsare. Hon fick ett nytt perspektiv på livet efter en svår olycka 2007 som gjorde henne rullstolsburen.

Charlotte arbetar med att förändra organisationers, företags och individers attityder och värderingar gentemot personer med funktionsnedsättning och vikten av ett gott bemötande. Charlotte har bland annat varit med som en av huvudpersonerna i Ann Lundbergs serie En andra chans på SVT.

Den 14 juni 2007 förändrades 34 åriga Charlottes liv för alltid på några sekunder. Bilen hennes fyraårige son satt i kom i rullning nedför en backe och hon gjorde som alla föräldrar skulle ha gjort, sprang mot bilen för att rädda sin son. Hon hann inte in utan blev istället överkörd av sin egen bil, bröt ryggen och blev rullstolsburen.

Livets berg och dalbana Charlottes mycket personliga föreläsning handlar om hennes långa resa från botten till att hitta samma, om inte bättre, livskvalité och lycka som innan. Det handlar om att ständigt utmana sig själv, kunna skratta åt det absurda och samtidigt våga bryta ihop fullständigt.

Hur hittar man tillbaka till rollen som kvinna, mamma och medarbetare? Hur kan vi plocka fram vår inre styrka när vi behöver den som bäst? "Jag ser det som att jag haft tur! när jag varit så nära att inte finnas längre så känns det nästan som en skyldighet att ta ut det mesta av livet. Jag vägrar begränsa mig"

Längd 45 min

Vägen till lyckade relationer börjar med ett gott bemötande Charlottes föreläsning ger verktyg för ett professionellt bemötande gentemot personer med funktionsnedsättning- en god investering för varje organisation och företag. Med värme, öppenhet och humor delar hon med sig av sina erfarenheter. "Jag vill avdramatisera och på ett lättsamt sätt dela med mig av min kunskap. Våra värderingar och fördomar återspeglas i vårt sätt att förhålla oss till varandra. En rullstol eller en vit käpp kan skapa osäkerhet. Vi blir rädda för att säga eller göra fel, kanske tom kränka! Jag vill få dem som lyssnar att se människan bakom funktionsnedsättningen"

Längd 45 min-1 timme.

Pressbilder

Charlotte Ohlson Bresciani

Charlotte Ohlson Bresciani

Sommelier

Fotograf: Claudio Bresciani

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2