Catarina Rolfsdotter-Jansson

Catarina Rolfsdotter-Jansson

Programledare, journalist, moderator, författare

Catarina har sin djupaste kompetens inom områden som innefattar hållbar utveckling, som klimat, energi, energi, stadsutveckling, mobilitet, jämställdhet och hälsa. Catarina är erfaren journalist och har skrivit 12 böcker om hälsa och hållbar utveckling.

Catarina Rolfsdotter-Jansson är troligen den programledare i Sverige som möter störst publik. De sändningar hon regelbundet leder för We Don´t Have Time med världens främsta experter som gäster har en publik på fem miljoner per avsnitt och en räckvidd i sociala media på 25 miljoner per avsnitt. Catarinas specialområde är hållbar utveckling i allmänhet och klimatfrågan i synnerhet och hon är ordförande i den oberoende tankesmedjan Global Utmaning samt talesperson i Våra barns klimat. 2021 utsågs Catarina som nr 22 på Aktuell Hållbarhets lista över Sveriges hållbarhetsmäktigaste. Catarina Rolfsdotter-Jansson var nominerad till Årets talare – Moderator 2019.

Catarina anlitas som moderator för seminarier, workshops och konferenser, både på svenska och på engelska. Hon har under flera år bott i USA och är omtalat duktig på engelska. Som moderator är hon nyfiken, påläst, lugn, trygg, duktig på att ställa relevanta frågor och på att hålla glädjen och den röda tråden i ett evenemang.

De senaste 15 åren har Catarina främst arbetat med moderationer, föreläsningar och TV med hållbarhet i fokus, i Sverige och internationellt. Catarina är talesperson i klimatorganisationen Våra barns klimat och medgrundare av den internationella organisationen Our Kids Climate.

Exempel på moderatorsuppdrag är EU-kommissionens stora Innovations-konferenser i Bryssel, frekventa uppdrag åt Regeringskansliet, åt stora internationella bolag såväl som seminarier åt kommuner och landsting. Under Eurovision Song Contest i Malmö 2013 samt Stockholm 2016, höll Catarina på uppdrag av SVT i den mesta modereringen vid presskonferenser, alla på engelska. Under 2013 arbetade hon som programledare för ett samhällsprogram för SVT som granskade den svenska sjukvården - Arga doktorn.

Catarina Rolfsdotter-Jansson processleder även, där hon utöver att moderera och föreläsa även leder workshops och driver helheten under dagen. Hon är gärna med och planerar ett event och ger förslag på upplägg, innehåll och talare. Catarina kan även med sin TV-erfarenhet göra kortare filmer om projekt eller personer som ni vill lyfta fram vid ert event. Hon är utbildad TV-reporter vid Channel 7 i New York.

Förutom sedvanlig moderering och föreläsningar, erbjuder Catarina organisationer som vill lyfta fram sitt hållbarhetsarbete i dialog med de aktörer de arbetar med, talkshow-konceptet "Walk the talk". Nyckelpersoner från uppdragsgivaren intervjuas på scen tillsammans med externa aktörer på olika teman som har med hållbarhet att göra. Musik vid intro, scenografi och bra ljud och ljus skapar känsla av TV-format. Syftet med "Walk the talk" är att stärka uppdragsgivarens arbete med hållbarhet intern såväl som externt och öka transparensen kring värderingar såväl som genomförande.

Catarina Rolfsdotter-Jansson erbjuder även följande föreläsningar
Hållbar människa - så tar du hand om dig själv och planeten samtidigt. Föreläsning med mycket övningar som ger konkreta verktyg för inre och yttre välbefinnande. Föreläsningen bygger på hennes bok med samma namn, som gavs ut 2018.

Kort om föreläsningen:
Vi möts dagligen av klimathot, nyheter om plast i haven och om skövling av regnskog. Samtidigt brottas vi med att få ihop våra liv med arbete, familj och träning. Hur planeten och vi mår hänger ihop. Om vi inte stannar upp och reflekterar riskerar vi att inte få ihop våra liv med våra värderingar och vi blir inte lika hållbara människor som vi vill och kan vara. Omställningen till ett hållbart samhälle är tack och lov redan i full gång: Förnybar energi ökar bortom alla prognoser, aktivister påverkar företag och politiker och fler och fler människor väljer en grönare livsstil. Men massor återstår att göra och vi har bråttom, så vi behöver hjälpas åt. För att hitta kraften och fokuset kan vi ta hjälp av tekniker från yogan.

Framtidsspaning baklänges - 2050: Så fick vi en hållbar värld (2050 - This is how we saved the world)
Vi står inför en hel del utmaningar. Både som organisation och individer. Catarina låter oss uppleva hur vi löst de flesta. Hon tar med publiken på en hisnande tur baklänges från 2050 som lämnar oss med framtidstro och nya affärsidéer. Denna föreläsning är mycket populär i både offentlig sektor och i näringslivet och Catarina skräddarsyr den med de senaste rönen anpassade till kunden.

Visionsverkstaden - interaktiv backcasting där visioner skapas baserat på uppdragsgivarens unika hållbarhetsutmaningar i ett interaktivt och skräddarsytt upplägg. "Visionsverkstaden" fokuserar på ett specifikt hållbarhetsområde och omfattar en timme, eller greppar över flera områden och är upp till en halvdag. Deltagarna får en kraftfull injektion av lust och möjligheter att skapa en bättre framtid baserat på Catarinas gedigna erfarenheter av hållbar omställning, samskapande av vision/visioner ger verksamheten en tydligt riktning och energi. "Visionsverkstaden" är en kraftfull teambuilding-övning där våra viktigaste utmaningar adresseras. Utan gemensamma visioner om hur vi skapar en hållbar framtid får vi inte tillräcklig fart framåt i omställningen

Pressbilder

Catarina Rolfsdotter-Jansson

Catarina Rolfsdotter-Jansson

Moderator

Fotograf: Karin Oddner

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2