Hem > Inspiration > Boktips

Bli en vinnarskalle!

Handbok i mental träning

av Olof Röhlander

Att ha vinnarskalle är att sätta straffen och vinna matchen. Det är också att ta tag i surdegar på jobbet, att lyfta blicken mot högre mål, stå upp för sig själv i fikarummet, släppa ovidkommande saker, vara bäst när det gäller och våga gå sin egen väg.

Framgång är olika saker för olika människor och det är du själv som definierar vad framgång är för dig. De flesta hinder för framgång är mentala. Det är en begränsande tanke, känsla, bild eller tolkning av händelser eller förhållanden som gör att man inte kommer vidare. De flesta problem som du tror ligger utanför dig själv är i själva verket också mentala. Du kan i högre grad än vad du tror påverka ditt liv och din framtid.

Att ha vinnarskalle handlar om inställningen till livet och hur du tänker kring det som sker, såväl mot- som medgångar. Det är tankarna som leder till känsla som i sin tur leder till handling och framgång. Mental styrka och vinnarskalle är en träningsbar färdighet som vi alla kan utveckla.

Boken är fylld med intressanta principer och konkreta övningar för att bli en vinnarskalle och genomarbetade råd för olika situationer där du kan behöva lösa upp de mentala spärrarna. Den vänder sig till människor privat, inom idrotten och i näringslivet, en bok för både jaget och laget. Det är inte en bok om motivation. Det är en bok som motiverar.

Förlag: FORUM
Utgiven: 2012
ISBN: 9789137137940

Länkar:

Olof Röhlander

Olof Röhlander är mental tränare och en av Sveriges mest populära utbildare.

Vill du veta mer om författarna eller deras ämnen?

Namn
Företag
Telefon
E-post

Ögonblick som förändrar livet

av Annika Östberg

I en mycket stark skildring berättar Annika Östberg med egna ord om sitt dramatiska liv, ett liv som börjar i det trygga Sverige, med mor- och farföräldrar och kompisar, men som förändras drastiskt då hon flyttar till USA med sin mamma. Annika Östberg dras in i en allt våldsammare spiral av droger och kriminalitet och hon hamnar till slut i ett amerikanskt fängelse där hon tillbringar 28 år av sitt liv. Boken skildrar fängelselivets mycket hårda villkor men berättar också om ljusglimtar mitt i allt det mörka; ögonblick av skönhet, kärlek, värme och hopp.

När Annika Östberg nästan övergivit hoppet om att få se sitt hemland igen händer det ofattbara. Hon får komma hem och år 2009 sätter hon åter sin fot på svensk mark. Sedan maj 2011 är Annika Östberg officiellt fri från Kriminalvården. Hennes nya liv med fria val - börjar nu.

Förlag: Ekerlids förlag
Utgiven: 2011
ISBN: 9789170921810

Länkar:

Köp boken på Adlibris

Annika Östberg berättar om fängelstiden, den tuffa miljön och hierarkierna bland fångarna men även om den vänskap som odlades bland hennes kvinnliga medfångar.

The Attack of the Unexpected

A guide to surprises and uncertainty

av Magnus Lindkvist

Vad händer när det oväntade drabbar, ja rentav attackerar, oss? Det är utgångspunkten i en tänkvärd bok som belyser vad som händer i vår hjärna, i våra företag och i samhället när det inte blir som vi tänkt oss. Till skillnad från andra böcker i ämnet tar Lindkvist inte upp katastrofer och terrordåd som exempel på det oväntade. Boken lyfter istället fram den oväntade trenden, idén eller innovationen. Ingen förutspådde webbens uppkomst eller iPhones segertåg. En mängd uppfinningar tillkom av en lycklig slump – från det bortglömda provröret som var penicillinets tillkomst till den misslyckade hjärtmedicinen som blev Viagra. Med en stark berättarglöd och konkreta exempel tar Lindkvist oss med på en resa in i det oväntades underbara och märkliga värld. Boken kommer under våren 2011, dessutom publiceras den i Kina, Brasilien, Italien och Tyskland.

Sedan tidigare finns även Magnus Lindkvists bok Trendspanarens Handbok (engelsk ursprunglig titel: Everything We Know is Wrong – The Trendspotter’s Handbook). Alla hans böcker finns att köpa på AdLibris och Amazon.

Förlag: Marshall Cavendish International (Asia) Pte Ltd
Utgiven: 2010
ISBN: 9789814302593

Magnus Lindkvist - The Attack of the Unexpected: A guide to surprises and uncertainty

Fler boktips

Personligheter

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se

Föreläsare Moderatorer Artister Internationella föreläsare

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta