Fem frågor till motivationsföreläsaren Thomas Kahn

Vad är det du föreläser om?

Mestadels handlar det om prestationer i olika sammanhang och på olika plan - kommunikation, motivation, samarbete och förändring. Vad är det som gör att vissa lyckas uppnå det de vill och andra bara är beredda att lyckas, men de når inte ända fram? Vad är det som skiljer framgångsrika företag med anställda som agerar "spelare" och bidrar aktivt till både trivsel och ekonomisk framgång, från företag där de flesta agerar "åskådare" och skyller på varandra eller på oturen och man når bara nästan dit man vill? Coachning som förhållningssätt löper som en röd tråd genom allt jag gör - frågor som: Var är du? Vart vill du? Vad behöver du göra?

Hur förbereder du dig inför en föreläsning?

Jag börjar med att få klart för mig vad slutprodukten ska vara, d.v.s. vad vill uppdragsgivaren se, höra och känna när föreläsningen är slut. Detta hjälper mig att sortera ut det som är relevant och viktigt för kunden. Strax före jag kör igång brukar jag uppleva för mitt inre hur jag åker skidor! På detta sätt hamnar jag direkt i ett riktigt bra tillstånd och jag känner hur jag blir stark, lycklig och hur det spritter i hela kroppen! När jag har dessa känslor så ser jag även mig själv lyckas under föreläsningen, jag skapar ett slags drömscenario för hur jag vill att föreläsningen ska gå - man kan säga att jag programmerar framgång. Sen går jag bara ut och har roligt....!

Vad är det bästa med ditt yrke?

Det är oerhört lärorikt och intressant att träffa så många olika människor i vitt skilda företag inom helt olika marknader. När jag inte föreläser så är jag främst sysselsatt med att coacha medarbetare på olika nivåer, och där är det väldigt givande att uppleva hur dessa personer lyckas och utvecklas - att få vara medpassagerare på deras resa.

Du är coach till en del idrottsmän, har du själv en idrottsbakgrund?

Under 10 års tid tävlade och tränade jag på nationell nivå i friidrott. Vi tränade 1-2 pass om dagen, 6 dagar i veckan. Jag har haft stor nytta av den fokuseringen och inställningen som krävdes under dessa år när jag senare tog steget in i näringslivet.

Du säger att du drivs av en passion att få människor att må bra och lyckas. Var kommer den drivkraften ifrån?

Jag vet ärligt talat inte, men jag får en kick av att andra människor upplever framgångsrik förändring. Jag vill känna mening med det jag gör och om jag kan hjälpa andra människor hjälpa sig själva att prestera bättre, må bättre och skapa den utvecklingen de vill ha - då anser jag att jag bidrar till en vinn-vinn-situation för alla.

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2