Sveriges bästa föreläsare och moderator

Årets talare 2012

Årets talare är korade. I år har Talarforum utökat antalet kategorier för priset Årets talare till fyra. Det gör Årets talare till ett branschpris som såväl belönar den högsta kvaliteten och som avspeglar den bredd och kompetens som landets föreläsare och moderatorer besitter. Vi har fått in tusentals röster och kan nu stolt presentera vinnarna.

Årets talare 2012, Kvinna: Mia Törnblom

Mia Törnblom är en av landets mest populära föreläsare. Hon började föreläsa för drygt 15 år sedan och säger själv att det är bland det roligaste hon vet. Mias föreläsningar är fyllda av skratt och igenkännande aha-upplevelser. Ämnena spänner mellan allt från personligt ledarskap och medarbetarutveckling till mental träning, motivation och konflikthantering. Mia är känd som bästsäljande författare och programledare i ”Nyberg & Törnblom”. Hon medverkar även som expert i flera tidningar.

  • Jag känner mig galet stolt. Jag ser det som en bekräftelse på att jag gör ett bra jobb, säger Mia någon dag efter hon blivit meddelad om att hon har blivit utsedd till Årets talare 2012, Kvinna.
  • Jag har så klart vetat om priset och hoppats på att någon gång vinna. Jag är stolt över min energi, närvaro och gåvan att beröra. Jag tror det var min tur att bli Årets talare, säger Mia och skrattar.

Årets talare 2012, Man: Colin Moon

Colin Moon är kommunikationsexpert och en av Sveriges flitigast anlitade föreläsare. Colin håller upplysande och underhållande föreläsningar om kulturella skillnader i allmänhet och om svenska egenheter i synnerhet. Med en unik internationell erfarenhet kan Colin belysa, inte utan en stor portion humor, hur man kan tänka kring mångkultur, ledarskap och kundkontakter för att lyckas i dagens multikulturella affärsliv.

  • Det är klart att jag blev rörd, glad och stolt; allt på en gång, säger Colin om att få priset Årets talare 2012, Man.
  • Det är de stora drakarna i branschen som har vunnit tidigare och alla har varit väl värda sina priser. Jag har alltid gratulerat pristagarna under åren men aldrig tänkt tanken att det en dag skulle bli jag som vann. Att det sen blev jag var för mig helt oväntat men samtidigt det självklara och rätta valet. Jag är inte svensk så jag får skryta lite, säger Colin och förbereder sig på att fira utmärkelsen med en ”gin and tonic with an extra slice of lemon”.

Årets talare 2012, Moderator: Katarina Hultling

Katarina Hultling är en av de mest erfarna och uppskattade moderatorerna i Sverige. Hon har varit moderator i slott och koja, i stort och smått, och reaktionen efteråt är ofta: ”Vilken tur att vi hade Katarina”. Hennes långa erfarenhet som programledare i tv, allt från sportsändningar till samhällsprogram och Nobelfesten, har gett Katarina en unik förmåga att få folk att känna sig lugna och trygga i hennes närhet.

  • Så jäkla roligt att få ett erkännande och en belöning efter 13 års arbete som just moderator. Häftigt att det lyfts fram att det är ett jobb som kräver förberedelser, noggrannhet och närvaro. Inte bara något som görs med vänster hand som ett extraknäck, säger Katarina när hon får reda på att hon blivet utsedd till Årets talare 2012, Moderator.
  • Jag ska verkligen försöka unna mig själv att känna stolthet över detta pris. Jag är ganska dålig på att vila i och njuta av framgång men det ska jag göra nu. Och så ska jag självklart boosta mitt ego genom att lägga in ”Årets Moderator” i mitt CV, säger Katarina.

Årets talare 2012, Genombrott: Stefan Hyttfors

Stefan Hyttfors har på bara ett år etablerat sig som en av Sveriges absolut främsta och mest efterfrågade professionella föredragshållare. Att säga att han har tagit Föreläsar-Sverige med storm är en underdrift. Stefans föreläsningar rör sig mellan områdena trend-, omvärldsbevakning, framtid och affärsutveckling.
Stefan Hyttfors gick från att på 1990-talet vara en av Sveriges främsta nyhetsfotografer till att driva en prisbelönt PR-byrå. Nu har han lämnat PR-världen och gör kometkarriär som föreläsare.

  • För ett år sedan lämnade jag miljoninkomster för att jag inte längre hade kul på jobbet och nu är jag en av Sveriges bästa i en helt ny bransch. Utmärkelsen känns som ett bevis på att man ska följa sina drömmar, säger Stefan om att få priset Årets talare 2012, Genombrott.
  • När Talarforum och alla deras kunder säger att jag är en av de absolut bästa i Sverige så tror jag det blir en mycket värdefull kvalitetsstämpel, säger Stefan och ler.

Tidigare pristagare

Rune Larsson (2007), Björn Söderberg (2008), Magnus Lindkvist (2009) Jörgen Oom (2010), Olof Röhlander (2011).

Från Gomorron Sverige 1 feb 2013

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2