Annika Östberg
Fotograf: Yvonne Ekholm

Annika Östberg

Att finna hopp när allt känns förgäves

Annika Östberg har en livserfarenhet som överträffar de mesta. Hennes föreläsningar handlar om att komma tillbaka. Om att finna hopp och en framtid trots ett mörkt förflutet. Annika blev utsedd till Årets talare 2013 - Kvinna av Talarforums kunder.

Annika Östberg har suttit i amerikanskt fängelse i 28 år, dömd för mord. Hennes förra bok skildrade uppväxten i Sverige, flytten till USA och hur hon till slut blev dömd till mord efter att hennes dåvarande pojkvän skjutit ihjäl två personer, däribland en polis. Boken Ögonblick som förändrar livet berättar den historien. Annika har varit med i både Malou och Skavlan samt ett flertal podcasts. Hon har också hjälpt människor i missbruk att hitta tillbaka till livet.

I sin föreläsning berättar Annika Östberg om fängelsetiden, den tuffa miljön och hierarkierna bland fångarna men även om den vänskap som odlades bland hennes kvinnliga medfångar. 2009 överflyttades hon till Sverige och den 1 maj 2011 blev hon frigiven. Med avstamp från sin senaste bok, Se ljuset i det svarta, berättar sedan Annika om hur det är att gå vidare. Om vad man gör när man, nästan 60 år gammal, ska börja om igen. Hur man förlåter sig själv och försonas sig med det förflutna. Hon berättar om hur hon fann hopp och till slut en framtid.

Video

Pressbilder

Artiklar

Annika Östberg

Annika Östberg

Fotograf: Alex Treadway

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2