Anders //«Ankan»// Johansson
Fotograf: Nils Bergendal

Anders «Ankan» Johansson

Komiker känd från tv-programmet, Anders & Måns.

Anders "Ankan" Johansson är komiker och expert på att hitta udda infallsvinklar på frågeställningar, sådana som får åhörarna att både hicka och tänka till.

Anders "Ankan" Johansson är komiker, programledare, skådespelare, regissör, manusförfattare, konferencier och föreläsare. Genombrottet kom med duon Anders & Måns som legat bakom radioprogam som "Wallraff", "Så funkar det", "Morgonpasset" och tv-program som "Fråga Anders och Måns", "Succéduon" och "Skägget i brevlådan" samt en rad scenshower.

Våren 2020 gjorde Ankan stor succé i tittarfavoriten "Bäst i test" i SVT och i december 2020 spelade han Ragnar i Tomas Alfredsons långfilm "Se upp för Jönssonligan". Han har medverkat i "På spåret", "Parlamentet", "Time Out", "Extra Extra", "Gabba Gabba" och en lång rad andra underhållningsprogram. Vi kan se Anders som ståuppare och på teaterscenerna tillsammans med Måns i deras publik- och kritikerrosade föreställning "Primater med topplån". Dessutom dyker han upp i SVT:s "Svensk Humor".

Många känner till Anders Johansson som den ena halvan av humorduon Anders och Måns (Nilsson). Tillsammans har de skapat en lång rad radio- och tv-serier såsom "Anders och Måns", "Så funkar det" och "Succéduon", samt scenföreställningarna "Primater med topplån" och "Nu har vi väl trevligt?". Nu är de aktuella med föreställningen "Så funkar det – The show!" som hade premiär under våren 2020 och åter är på turné 2021.

Han är ofta delaktig i skrivande av manus till programmen han deltar i. Anders Johansson skräddasyr sina föreläsningar att passa just dig - snyggt förpackat, du har kul och får nya perspektiv.

Han kan konsten att bjuda på sig själv, ha roligt och få en nöjd publik.

Pressbilder

Anders <em>«Ankan»</em> Johansson

Anders «Ankan» Johansson

Underhållare

Fotograf: Morgan Norman

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2