Alexander Ståhle
Fotograf: Adam Af Ekenstam

Alexander Ståhle

Så blir framtidens städer

Alexander Ståhle är stadsforskare och stadsplanerare och en av landets mest anlitade föreläsare inom stadsutveckling, byggande och trafik. Han är doktor i stadsbyggnad på KTH och VD för arkitektkontoret Spacescape.

Alexander Ståhle är stadsforskare och stadsplanerare och en av landets mest anlitade föreläsare inom stadsutveckling, byggande och trafik. Han är doktor i stadsbyggnad på KTH och VD för arkitektkontoret Spacescape. I augusti 2016 släppte han sin bok Alla behöver närhet – Så blir framtidens städer.

På KTH har Alexander Ståhle forskat på hur städer och stadsplaner skapar attraktivitet, hållbarhet och rättvisa. Hans doktorsavhandling handlade om hur man kan bygga täta och gröna städer samtidigt. Hans nya bok kommer från hans senaste forskningsprojekt på KTH och är en omfattande trendanalys som beskriver hur framtidens städer och trafik kan se ut.

Spacescape, som han har drivit sedan 2008, har blivit ett av Sveriges ledande konsulter inom stadsbyggnad. På Spacescape har han bland annat arbetat med projekt som Nya Slussen, Nya Kiruna, Airport City Stockholm, analyser av bostadsmarknaden och bostadsbyggande i Sveriges storstäder.

Alexander Ståhle har föreläst i de flesta svenska och norska tätortskommuner, för de stora byggföretagen och fastighetsägarna samt på flera stora konferenser om hållbara städer och fastighetsutveckling. Han uppskattas för sitt roliga, lättsamma och pedagogiska sätt att berätta om hur vi kan utveckla framtidens städer.

Pressbilder

Alexander Ståhle

Alexander Ståhle

Stadsforskare

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2