Agnes Sjöström

Personen bakom Lyckopodden

Agnes Sjöström

Lyckliga organisationer fungerar bättre

Agnes Sjöström är beteendevetare med en masterutbildning i ledarskaps- och organisationspsykologi som sedan 2019 driver Sveriges största podcast inom psykologi - Lyckopodden.

Agnes har en bakgrund som före detta elitryttare i hoppning och hon trodde länge att vägen till lycka var genom prestation, pengar och extern bekräftelse. Under många år pressade Agnes sig själv så hårt att hon redan vid 25 års ålder inte tog sig upp från hallgolvet en dag när hon skulle åka till stallet. Utbrändheten var ett faktum. Med avstamp från hennes bakgrund som olyckligt utbränd vet nu Agnes både genom egen erfarenhet och via mängder av vetenskapliga studier vad som krävs för att uppnå ett lyckligt liv.

Efter att ha intervjuat över 100 kända personer, experter och professorer inom lycka och välmående är hennes livsmission nu att sprida den lyckokunskapen som hon besitter efter över 10 år i branschen till Sveriges befolkning. Hon tror på att via podden, föreläsningar och liknande uppdrag guida människor att skapa rätt förutsättningar för sig själva att skapa det drömliv som de faktiskt vill leva. Så att vi tillsammans kan skapa en lyckligare tillvaro.

Idag är Agnes Sjöström är en uppskattad poddare och föreläsare med flertalet stora uppdrag från organisationer och företag såsom exempelvis Thorén Business School, It-bolaget Tell Sverige AB, Umeå Universitet och många fler.

Just nu är Agnes aktuell med tre nya föreläsningar inom lycka och välmående. Hon är också aktuell för uppdrag som moderator och samtalsledare.

Lyckliga organisationer
Modern forskning visar att lyckliga medarbetare är en av de absolut viktigaste resurserna för att skapa välmående och hållbara organisationer. Ändå är det få företag som efterlever den företagskulturen. Det vill jag hjälpa till att ändra på!

I den här föreläsningen kommer du att få lära dig mer om hur du utvecklar sunda, välmående och hållbara medarbetare och därmed organisationer. Med hjälp av den senaste organisationspsykologiska lyckoforskningen och med snart över 200 intervjuer i bagaget tillsammans med de senaste experterna inom lycka och välmående guidar Agnes dig genom den senaste och mest relevanta kunskapen för att uppnå positiv förändring för dig och dina medarbetare. I den här föreläsningen lär AgnesSjöström ut de främsta och mest effektiva verktygen inom lycka och välmående på arbetsplatsen för att skapa engagerade och välmående medarbetare. Agnes avslöjar bland annat vilka som är de viktigaste faktorerna för att minska personalomsättningen på arbetsplatsen, hon ger konkreta verktyg på enkla övningar att implementera i det dagliga arbetet för att skapa lyckligare medarbetare, och vilka åtgärder som krävs för att minska vår tids största lyckobovar på arbetet. Målet med föreläsningen är att minska psykisk ohälsa på arbetsplatsen och uppnå lyckliga medarbetare som vill stanna på arbetet under lång tid framöver.

För att lycka kommer före framgång, inte tvärt om.

Lyckliga ungdomar
Psykisk ohälsa och ungdomar hör INTE ihop! Ändå visar Socialstyrelsens senaste undersökning att antalet ungdomar som har diagnosticerats med depression eller ångest har ökat under de senaste åren. Det vill jag ändra på!

Den här föreläsningen riktar sig till skolor som vill hjälpa ungdomar att redan i tidig ålder hantera svårigheter i livet genom att bidra med verktyg som kan hjälpa dem att uppnå ett lyckligare liv. Efter att ha studerat lyckoforskning på masternivå och intervjuat över 200 personer om just lycka och välmående så blev det tydligt för henne hur det saknas kunskap om hur du som ung i Sverige idag med små enkla medel kan påverka sitt egna välmående till det bättre. Syftet med den här föreläsningen är därför att bidra med den senaste och mest aktuella kunskapen om hur du gör för att minska psykisk ohälsa bland ungdomar. Jag vill att ungdomar på ett enkelt, roligt och effektivt sätt ska kunna skapa rätt förutsättningar för sig själv att leva sitt lyckligaste liv. Därför avslöjar Agnes i den här föreläsningen de tre i särklass bästa lyckoverktygen för att uppnå ett lyckligt liv. Hon tar upp de mest framstående strategierna för att boosta den psykiska hälsan i Sverige, och lämnar ungdomarna med en känsla av hopp, lekfullhet och glädje.

För att lycka är det viktigaste verktyget mot psykisk ohälsa.

Lyckolunchen
Aktivera dina lyckohormon genom att äta rätt
Visste du att upplevelsen av lycka och välmående baseras på fyra stycken grundläggande lyckohormon i din kropp? Och att en av dessa hormon tas upp till 90% av tarmen. Forskare börjar förstå att vi faktiskt kan hacka vår egen biologi för att uppleva mer av dessa lyckohormon och därmed också uppleva fler lyckotillstånd varje dag. Med stöd från etablerad biologisk och neurologisk forskning hjälper den här föreläsningen dig att förstå vad du konkret behöver göra för att aktivera mer av dessa fyra lyckohormon och därmed också uppleva ett lyckligare liv! Till föreläsningen ingår dessutom en god, nyttig och smakrik lunch innehållande ingredienser som forskning visar aktiverar några av de lyckohormon som bör äta för att bli lyckligare!

Lyckolunchen är perfekt för kickoffen, inspirationsdagen, eller för dig som vill lyxa till arbetsdagen för dina medarbetare mitt i veckan!

Video

Pressbilder

Agnes Sjöström

Agnes Sjöström

Beteendevetare

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2